Ionic Building Oakland, California American Institute of Architects/City of Oakland Honor Award   The Ionic Building is a renovation of the old “Loft Bar” in Oakland, which was a dark stained shingled building dating back to the 1920s.  The building was originally a radio repair shop.  The new mixed-use structure was built out to maximize Oakland’s zoning regulations by adding a second-floor extension at the front.  This basic box was then carved out to provide a deck at the upper level and large multi-pane windows.  Taking cues from other commercial buildings in the neighborhood, the facade became a white stucco industrialized element contrasted by bright red ionic columns.  
       
     
C-06 06.jpg
       
     
C-06 07.jpg
       
     
C-06 08.jpg
       
     
C-06 05.jpg
       
     
C-06 03.jpg
       
     
C-06 09.jpg
       
     
C-06 01.jpg
       
     
C-06 02.jpg
       
     
  Ionic Building Oakland, California American Institute of Architects/City of Oakland Honor Award   The Ionic Building is a renovation of the old “Loft Bar” in Oakland, which was a dark stained shingled building dating back to the 1920s.  The building was originally a radio repair shop.  The new mixed-use structure was built out to maximize Oakland’s zoning regulations by adding a second-floor extension at the front.  This basic box was then carved out to provide a deck at the upper level and large multi-pane windows.  Taking cues from other commercial buildings in the neighborhood, the facade became a white stucco industrialized element contrasted by bright red ionic columns.  
       
     

Ionic Building
Oakland, California
American Institute of Architects/City of Oakland Honor Award

The Ionic Building is a renovation of the old “Loft Bar” in Oakland, which was a dark stained shingled building dating back to the 1920s.  The building was originally a radio repair shop.

The new mixed-use structure was built out to maximize Oakland’s zoning regulations by adding a second-floor extension at the front.  This basic box was then carved out to provide a deck at the upper level and large multi-pane windows.  Taking cues from other commercial buildings in the neighborhood, the facade became a white stucco industrialized element contrasted by bright red ionic columns.  

C-06 06.jpg
       
     
C-06 07.jpg
       
     
C-06 08.jpg
       
     
C-06 05.jpg
       
     
C-06 03.jpg
       
     
C-06 09.jpg
       
     
C-06 01.jpg
       
     
C-06 02.jpg